info@ChaChaCha.si     051 611 000, 031 611 000

operni plesV soboto 30.1. 2010 so na 12. uprizoritvi opernega plesa v Gradcu v Avstriji sodelovali-nastopili tudi plesalci Plesnega centra Gorenjske - CHA CHA CHA.

Graški operni ples je takoj za dunajskim drugi najpomembnejši in najelitnejši ples v celotni Avstriji.

Tokratnega plesa se je udeležilo 2500 eminentnih gostov in to kljub temu, da so se cene kart za ogled opernega plesa gibale med 198 in 19.500 evri, kolikor je stala najdražja loža, ki je sprejela šest ljudi.

Posebnost letošnje operne redute je bila v tem, da je med 64 nastopajočimi plesnimi pari na tem gala plesu prvič v zgodovini sodelovala tudi Slovenija, ki jo je zastopalo pet plesnih parov trije s Primorske in dva z Gorenjske. Gorenjce sta zastopala dva para iz Plesne šole Urška Kranj, in sicer Nataša Vouk in Miha Borišek ter Ana Blažič in Sebastjan Erlah.

Da je ples harmonija plesalca, plesalke, glasbe, primerne toalete ter ambienta, ki se združi v celoten tok idile plesoče družbe, je bilo še kako čutiti minula dva meseca, ko smo se pari pripravljali na veliki sobotni dogodek. Treningi za polonezo, ki je skupna koreografija vseh 64 parov, so od decembra pa vse do sobotnega popoldneva potekali vsak vikend v Gradcu. Bilo je kar naporno, vendar vredno, saj sta se nam ves trud in znoj poplačala z množičnim aplavzom in stoječimi ovacijami množice, so povedali kranjski plesalci. Da Avstrija veliko da na tovrstne dogodke, se je videlo tudi iz same prisotnosti medijev že na sobotni generalki, saj so fotografi in novinarji zasedli pol operne hiše. Na samem opernem plesu pa je bilo videti, da za kulturo recesija ne obstaja. Prireditev je bila namreč razprodana. Operna hiša je pokala po šivih.

Poloneza je bila pripravljena na podlagi Straussove operete Netopir in filmskega muzikala Marry Poppins. Koreografija je v prestižni graški operni hiši še posebej barvno zasijala zaradi strogo izbrane toalete; moški so plesali v črnih smokingih, dekleta pa so bila oblečena v snežno bele poročne obleke s kronami na glavah. Kot zanimivost naj povem, da so bile krone izdelane posebej za to prireditev, kar je na graškem plesu že tradicija.

Za to izjemno plesno izkušnjo se moramo v Plesni šoli - CHA CHA CHA zahvaliti naši voditeljici Lidiji Cerovac iz Kopra, ki nam je omogočila nastop na tem gala plesu ter za nas ves čas lepo skrbela.

Iskalnik

Facebook

Oglasi

Check Page Rank