info@ChaChaCha.si     051 611 000, 031 611 000

Uvodna misel
 Vse več je dokazov o pozitivnem učinku plesa na telo in možgane. Plesni gibi prinesejo boljšo držo, trdnejši korak in hitrejše misli. Redno ukvarjanje s plesom pri starejših v veliki meri preprečuje  degenerativne spremembe možganov in izboljša spomin. Poleg tega naj bi ukvarjanje s plesom okrepilo socialno mrežo in s tem pripomoglo k boljšemu počutju. Ponudba danes ni več omejena le na klasične, družabne plese, kot sta valček ali fokstrot, ampak so vam na voljo tudi orientalski plesi, line dance-plesi v vrstah, country plesi, salsa, klasični balet, jazz balet, hip hop, disco dance, zumba, ples ob drogu, joga, meditacije, zvočne kopeli z gongom, tečaji družabnih plesov - standard in latino, sobotni plesni večeri in individualno poučevanje posameznikov ter parov.

Družabni ples
  V štirih stopnjah in posebni klubski stopnji za plesne sladokusce. Na prvih dveh stopnjah se boste naučili osnovne plesne korake,  na višjih pa boste lahko uživali ob zahtevnejših elementih plesov, ki jih delimo na:
- standard: počasni in hitri valček, foxtrot, polka, twostep in tango,
- latino: mambo, merengue, salsa, samba, rumba in cha cha cha,
- swing: pop swing, disco fox, hustle, rock'n'roll, jive in boogie woogie.

Salsa za posameznike in paresalsa za posameznike in pare
  Salsa je glasba afro-kubanskega izvora, ki je nastala v latino četrtih New Yorka v šestdesetih letih, popularna pa je postala predvsem zaradi Portoričanov. Na vajah salse se v kubanskih glasbenih ritmih zavrtimo v karibskih latino plesih. Ob tem poskrbimo za odlično vzdušje, veliko smeha, dobro plesno kondicijo in sprostitev. Vedno plešite v ritmu, poslušajte glasbo ter se zabavajte.

Country line dance in drugi plesi v vrstah
  Country plesi in drugi plesi v vrstah so plesi za dekleta, fante, moške in ženske vseh generacij. Za plesanje v vrstah plesnega partnerja ali partnerke ne potrebujete, pa tudi predznanje za začetek plesanja ni potrebno. Plesna rekreacija je zdravilo brez stranskih učinkov in hkrati učinkovita vadba za vzdrževanje zdravja. Zapleši v vrsti z Davorko ter postani del skupine, ki pleše za zabavo in za dobro počutje. Zaplesali boste na country glasbo mnogih glasbenih izvajalcev in uživali boste ob mnogih country koreografijah. Za popestritev plesnih večerov vam bomo dodali še druge plesne zvrsti kot so: salsa, irski plesi, twist, cha cha cha, rock'n roll, samba, boogie woogie, disco ali pa bolj umirjene angleški valček, tango, rumbo, počasni foxtrot...

Ples ob drogu - pole dance
  V kratkem času je ples ob drogu postala priljubljena oblika rekreacije po celem svetu in sedaj lahko v njej uživamo tudi v Sloveniji. Mešanica različnih zvrsti plesa, fitnesa in gimnastike je lahko izziv tako za absolutnega začetnika, kot za profesionalnega plesalca. Predhodno plesno znanje ni pogoj, zato se ga lahko nauči prav vsak. Potrebna je le vztrajnost in nekaj fizične moči, ta pa se pridobiva postopoma. Med izvajanjem vadbe se krepijo mišice celotnega telesa, s plesom ob drogu pa se poveča tudi vaša samozavest in zaupanje vase. Vadba je primerna za ženske vseh starosti, ki se želijo počutiti dobro v svojem telesu, odsvetujemo pa ga le nosečnicam in tistim, ki so utrpele hujše poškodbe. Sama vadba je sestavljena iz ogrevanja, plesnega dela in raztezanja. Pri plesnem delu spoznavamo prostor okoli droga, se učimo hoje ob drogu, elementov vrtenja na drogu ter povezovanja med posameznimi elementi, pa tudi kratkih koreografij. Sčasoma, ko boste pridobile moč in zaupanje vase, se lahko začnemo obračati na glavo in učiti bolj zahtevne elemente na drogu brez stika s tlemi.
Kaj potrebujemo za trening plesa ob drogu? Plesna inštruktorica vam svetuje, da prinesete s seboj udobno športno oblačilo, ki je lahko trenirka ali pajkice in kratko majčko. Plešemo namreč bose, v nogavičkah ali plesnih copatkih. Ne pozabite pa tudi na brisačko in vodo!

Orientalski - trebušni plesi
Trebušni ples je ples izolacije, gibi posameznih delov telesa se izvajajo ločeno, neodvisno, pa vendar skupaj tvorijo celoto. Ples vsebuje osnove baleta, sodobnega plesa ter orientalske plesne tehnike. Navdih in moč poišče prav iz sile trebuha, odtod tudi njegovo popularno ime trebušni ples.
Izvor tega plesa sega v pradavnino. Nekateri pravijo, da je babilnoskega, sirskega, feničanskega izvora, vendar točnega podatka pravzaprav ni. Prav zaradi svoje mističnosti, vendar obenem naravnosti, postaja in ostaja še vedno neizčrpen vir iskanja in osebnega potovanja.

Klasični balet za odrasle - rekreativna skupina
  Priporočamo ga ženskam pa tudi moškim vseh starosti, kateri ste željni enkratne plesne rekreacije, ki je primerna za začetnike ali za plesalce s predznanjem. Balet oblikuje vaše telo in ga razvija z disciplino učenja ter pomaga razumeti, kako uporabljati svoje telo v plesno rekreativnem smislu. Razvija pa tudi občutek za kvaliteto in estetiko giba. Na vajah vas bomo vodili od osnov klasičnega baleta in jazz-a, skozi muzikalnost, igranje z ravnotežjem in gibanje v prostoru, do iskanja novih poti izražanja, kar daje vrhunec plesu in dograjuje notranjost človeka. Verjemite, da je vadba baleta zdrava in koristna. Samo pomislite na vašo pokončno držo in graciozno gibanje.

Latinskoameriški in standardni plesi
  Latinskoameriški in standardni plesi v parih za pionirje, mladince in člane, za tekmovalce ali za rekreativne plesalce. Plesali boste angleški in dunajski valček, tango, quickstep, slowfox, sambo, rumbo, cha cha cha, jive in paso doble.

Latino solo
Latino solo je plesna rekreacija, kjer ne potrebujete plesnega partnerja. Učili se boste lažje ali težje kombinacije latino plesov, kot so rumba, samba, cha cha cha, salsa, bachata, jive, mambo....Zahtevnost koreografij bo odvisna od predznanja skupine, v skupino pa se vključite kot ljubitelji rekreativnega plesa. Vsi plesi se plešejo solo in za vse veljajo enaki koraki. Ob tem je prisotna še dobra glasba, kar pripomore do prijetnega in energičnega vzdušja v skupini. Pri nas poučuje latino solo učiteljica Živa, ki je mlada in talentirana plesalka. Plesala je line dance in je bila 2x svetovna prvakinja, sedaj pa s plesalcem trenira standardne in latinskoameriške plese v paru ter poučuje ples.

Rekreacija za dekleta in dame
Rekreacija in sprostitev za telo in dušo, primerna za vsakogar. Metka vas bo popeljala v svet jazz-a, hip hop-a in disco dance-a. V vroči latino-aerobiki pa boste uživale s kubanskim voditeljem ali voditeljico. Plesale boste skupinske koreografije priljubljenih latino plesov, kot so: salsa, merengue, cha cha, cumbia, bachata in še in še.  

Taiči - taiji
Taiji ali taiči je starodavna kitajska veščina gibanja, ki je danes zaradi koristi, ki jih prinaša, razširjen po celem svetu. Taiji_4Gibanje je počasno, vendar zelo precizno; vadijo ga lahko mlajši ali starejši ter oba spola. Medtem ko mlajši v taijiju odkrivajo izjemno borilno veščino, ki se uvšča v sam vrh kungfuja in samoobrambe, ga starejši vadijo predvsem za zdravje. Znastveno je dokazano, da taiji koristno vpliva na zdravje in odpravlja številne težave. Vadimo po svojih sposobnostih in počasi sami izkušamo dobrodejne učinke na naše telo, um, počutje in stabilnost.

Meditacije in sproščanja
V Plesni šoli Cha Cha Cha vas vabimo na srečanja, kjer vam bomo pokazali preproste, a učinkovite vaje s pomočjo katerih si boste lahko sami povečali raven svoje energije in odstranili stres ter notranjo napetost. V meditaciji boste lahko začutili, katera čustva vas obvladujejo, kateri vedenjski vzorci vam slabijo dotekanje življenjske energije. To je prvi korak k ozaveščanju temeljnih vzrokov za vaše trenutno fizično počutje in morebitne težave kot so bolezni oz. druga nezaželena stanja. Ta prevladujoča negativna čustva in z njimi pogojene podzavestne vzorce bomo prepoznali in jih sprostili. Po meditaciji se boste počutili odprti, povezani sami s seboj. Občutili boste naval življenjske energije. Meditacija vas bo spodbudila, da boste pričeli z delom na sebi in tako čim bolj ohranjali doseženo stanje in počutje po meditaciji. Vabljeni vsi, ki želite sebi povrniti vitalnost, novo življenjsko energijo in predvsem nova spoznanja, kako le to vzdrževati in ohraniti. Meditacijo vodi Klavdija Andrenšek, bioterapevt, reiki mojster, kristaloterapevt.

QiGong (čigong)
QiGong (čigong) je znanost kultiviranja življenjske energije, katero Kitajci imenujejo Qi (či). Je učinkovit načinQiGong_1 izboljševanja zdravja in zdravljenja mnogih bolezni. Kar je še pomembneje, pomaga tako do mentalnega kot do spiritualnega miru. QiGong je danes veja Kitajske tradicionalne medicine skupaj z akupunkturo in Kitajskim zeliščarstvom. QiGong je dostopen tako rekoč vsem. Tako ekstremnim športnikom kot ljudem bolj lene sorte. 20 letnikom in 80 letnikom. Invalidom in maratoncem. QiGong vadba, ki je enostavnejša od TaiJi-ja, saj ne zahteva memorizacije dolgih in zapletenih form. QiGong omogoča takojšen potop v meditativni in energetski vidik te umetnosti, kar prinaša takojšen rezultat. Na naših vadbah vadimo predvsem Daoistične oblike QiGonga iz Wudang tradicije. Predstavimo in vadimo pa tudi druge oblike, tako da se docela seznanite s to čudovito vadbo ki: sprošča stres, izboljša ravnotežje,poveča fleksibilnost, pomlajuje, izboljša dihalne navade, uravnoveša, izboljša splošno počutje, izboljša vse funkcije telesa, izboljša fizično pripravljenost, itd. Mojstrica Eva E. Ming je neposredna učenka: 16. Generacija Wudang XuanWu Pai, Kitajskega Daoističnega mojstra Tanga Li Longa, enega vidnejših mojstrov Wudang QiGonga in GongFu-ja. Ustanoviteljica zavoda Ming za spodbujanje zdravega načina življenja.

QiGong ne predstavlja neke orientalske modrosti ali nečesa eksotičnega. Je modrost naših lastnih čutov, našega lastnega uma in telesa v harmoniji. ~Chungliang Al Huang

Joga za vse generacije
Zaradi psihičnih obremenitev je postal stres stalnica v našem življenju. Ker smo telesno neaktivni, ne moremo uživati kvalitetnega življenja.
Kaj je joga in zakaj je primerna v današnjem času? Pa naštejmo:
- dihanje je za človeka celo bolj pomembno kot hrana in pijača, zato se je vredno naučiti pravilno dihati,
- sprostitev v današnjem hitrem tempu življenja,
- pravilna prehrana je eden od dejavnikov zdravega življenja, pa če smo aktivni ali ne,
- pomen prečiščevalnih tehnik za naš organizem,
- post, različne oblike in namen,
- pozitivna naravnanost misli, vizualizacija,
Življenje je lahko zabavno, če smo pripravljeni na vse, a ne pričakujemo ničesar.

Gong - zvočna kopel z gongom
Prisluhniti gongu ni nekaj zapletenega, za to ni potrebno nobeno predznanje. Pri tem gre za konkretne učinke zvokov in vibracij, s katerimi nas nagovarja gong. Na telo deluje tako fizično kakor tudi duševno, zvok gonga lahko uporabljamo za uravnovešanje fizičnega, čustvenega in duhovnega stanja. Pomaga, da se v posamezniku vzpostavlja naravna harmonija, ki je bila iz kakršnihkoli vzrokov porušena.
V Plesnem centru Gorenjske - Cha Cha Cha vas vabimo na terapije z gongom vsako sredo ob 19.00, ob tej priložnosti vas bodo obiskali tudi vodniki v obliki Živali Moči, ki nam s svojimi krepostmi in modrostjo nudijo smernice za reševanje izzivov s katerimi se vsakodnevno srečujemo. V različnih življenskih okoliščinah nam Živali Moči namignejo, kaj potrebujemo.
Za popolno doživetje v prostore Plesne šole Cha Cha Cha s seboj prinesite ležalno podlogo, spalno vrečo ali toplo odejo ter steklenico vode.
Prispevek za zvočno terapijo je prostovoljen!

Plesni tečaji družabnega plesa za odrasle in upokojence
  Zaplešite ter poskrbite za svojo kondicijo in zdravje. Srečali se boste z novimi prijatelji, z njimi poklepetali in se veselili vsakega novega družabnega srečanja z nami. V tečaju s prilagojenim programom po vaših željah se bomo naučili počasni in hitri valček, swing, rumbo, počasni foxtrot, disco fox, polko, cha cha cha, tango in še kakšen družaben skupinski ples, če boste vi tako želeli.

Individualno poučevanje
Za posameznike, za pare, za mladoporočence in za male skupine. Plese, program in termine vaj si boste izbrali sami z ozirom na vaš prosti čas, lahko pa vam tudi mi pomagamo pri tem.
Če nimate dovolj časa za obisk rednih plesnih tečajev, če želite presenetiti svojce ali prijatelje, izkoristite možnost individualnega poučevanja, pokličite in dogovorili se bomo.

Zumba
Zumba je mešanica latino ritmov in enostavnih plesnih korakov. Primerna je za vsakogar saj plesno predznanje nizumba3 potrebno. V skupino se lahko vključi prav vsak ne glede na starost, telesno pripravljenost in plesno predznanje. Izkusite salso, reggaeton, cumbio, merengue, cha cha cha, sambo, orientalski ples in mnogo drugih zvrsti povezanih v zabavno aerobno vadbo. Zumba je plesna aerobika, ki izvira iz latinske Amerike, z vadbo ljudem povrnemo energijo in odlično počutje.
Zumba 'reggaeton' pa je vadba kjer bomo poudarek dajali na reggaeton ritmih. Reggaeton je latinskoameriški ples, ki postaja vse bolj in bolj priljubljen in se prav tako vedno bolj širi po svetu. Ples reggaeton se je razvil iz glasbe reggaeton, ki se je prvič pojavila v 90ih letih v Panami in je mešanica jamajškega reggaeja in španskega rapa. Ples pa je kombinacija jazza, hip-hop-a in trebušnih plesov.

Disco dance
Disco je popularen, ustvarjalen, hiter in energičen stil plesa, katerega plešemo na hitro in temperamentno disco glasbo in ga v Superstar_street_jazzPlesnem centru Gorenjske izvajamo v novi in moderni obliki. Primeren je tako za začetnike, kot za tiste z nekaj predznanja. Plešemo ga lahko v rekreativni ali tekmovalni obliki in sicer solo, v paru ali skupinsko. Če vam je disco in hitra glasba všeč in ste temperamentni, potem je ta ples kot nalašč za vas. V naši Plesni šoli bo za vas disco dance prvovrstna, odlična in tedenska rekreacija ter razvedrilo.

Pilates
Pilates je je celostna telesna vadba, ki sistematično okrepi celo telo, poveča gibljivost in izboljša ravnotežje. Vaje so sestavljene Pilates_logotako, da krepijo mišice trupa od znotraj navzven ter aktivirajo globoke sloje mišic, ki sicer ostajajo zapostavljene in kot taka predstavljajo šibko točko našega telesa. Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice kot tudi za sklepe. Vse to se dosega preko kontroliranih gibov s posebnim poudarkom na koncentraciji in ozaveščenosti.
Za vadbo potrebujete udobna oblačila in blazino. Pilates je namenje začetnikom, aktivnim športnikom, plesalcem, dekletom in fantom.
Učinki pilatesa so krepi mišice, oblikuje telo, izboljša telesno držo, gibanje je mehkejše in naravnejše, povečuje gibljivost, razvija ravnotežje, preprečuje nastanek poškodb, ohranja vitalnost in samopodobo
''Po 10 vadbah spremembe začutimo, po 20 vadbah jih vidimo, po 40 vadbah pa imamo novo telo ...'' (J. H. Pilates)

Argentinski tango
  Argentinski tango je čuten družabni ples, ki osvaja srca plesalcev s svojo dramatično in lirično naravo, z raznolikostjo ritmov, improvizacijo in svojevrstno komunikacijo med partnerjema. Izvira iz Buenos Airesa, od koder se je obogaten s primesmi afriških, karibskih in evropskih kultur razširil po vsem svetu. Ljubijo in plešejo ga vse generacije. Plesalcem nudi svobodo kreiranja in vsakomur dovoljuje, da pleše tako kot se počuti. Lep je tudi v svojih najbolj preprostih oblikah. Spremlja ga glasba iz različnih časovnih obdobij, z bogato pripovedno vsebino - lahko je vesela, nostalgična, igriva, strastna.
Za razliko od ostalih plesov argentinski tango ne temelji na oblikovanih figurah, temveč izhaja iz koraka, ki dopušča ustvarjanje svoje lastne zgodbe, v sožitju s partnerjem in glasbo. Učenje tanga poteka skozi spoznavanje hoje v različne smeri, skozi spoznavanje elementov in struktur, ki nam tako kot črke v abecedi pomagajo pisati besede, skozi komunikacijo s partnerjem ter skozi raziskovanje svojega telesa in možnosti, ki nam jih ples ponuja. Tako prisluhnemo drug drugemu in glasbi, ter dovolimo, da nas zapelje.

Swing - sami ali v paru
  West coast swing je zabaven modern ples v paru, ki se je razvil iz lindy hop-a. Ohranja prvine swing plesov, kot so elastičnost, ritmična razgibanost in obilo improvizacije. Pleše se na zelo raznoliko glasbo, od sodobnih pop pesmi pa vse do bluesa. Interpretacija glasbe je tako v west coast swingu zelo razvita in pomembna. V svojem bistvu pa ostaja to družaben ples, primeren za vsako zabavo in priložnost. Ko zaslišimo pravo glasbo, ki je bila popularna predvsem v tridesetih in štiridestih letih 20. stoletja, nas pete zasrbijo in čez nekaj trenutkov se na plesnem parketu vrtimo v ritmih swinga. Prvi zametki swing plesov so nastali že na začetku dvajstega stoletja. Glavni nosilec takrat nove jazz plesne eksplozije je bilo črnsko prebivalstvo Amerike. Kasneje so afroameričani prišli v stik z evropskimi inštrumenti in pričeli ustvarjati novo glasbo. Tako je nastalo več zvrsti swinga, med katere štejemo lindy hop, charleston, six count, balboa, west coast, east coast, vintage itd.

Plesni večeri v Kranju
Kam bi šli na ples?  Vsako soboto in sredo ob 20.30 ste vabljeni na plesne večere v Cha Cha Cha - Plesnem centru Gorenjske, na Slovenskem trgu 7, v Kranju. Plesi so namenjeni začetnikom in plesnim parom z veliko znanja ter za pare ženska-ženska. Vabljeni ste vsi, ne glede na to, katero plesno šolo ste obiskovali oz. jo še obiskujete. Zaplesali boste ob izbrani glasbi standardnih, latinskoameriških in ostalih plesov, kot npr.: počasni valček, disco fox, tango, rumba, salsa, foxtrot, cha cha cha, jive, merengue, swing, dunajski valček, samba... Skratka, na sobotnih preplesovanjih boste svoje plesno znanje ponovili, utrdili in se ob prijetni družbi ter v prijetnem ambientu počutili odlično. Naprošamo vas le, da s seboj prinesete čisto in za ples primerno obutev.

Plesni tečaji za zaključene družbe
  Če želite zaplesati v zaključeni družbi, v skupini svojih sodelavcev, prijateljev ali sorodnikov
v ritmu angleškega valčka, foxtrota, disco foxa, salse in številnih drugih plesov se lahko oglasite pri nas. Tečaj zaprtega tipa bomo prilagodili vašim željam, številu in dolžini posameznih vaj in zahtevnosti programa. Pokličite nas in dogovorili se bomo za optimalno rešitev izvedbe tečaja v vašem kraju ali pa kar v Kranju, v dvoranah našega Plesnega centra, na Slovenskem trgu 7.

Plesni tečaji v vašem kraju
  Če ste skupina prijateljev, znancev ali sodelavcev s podobnimi predznanji in željami, lahko za vas organiziramo plesni tečaj družabnega plesa, swinga, salse, country-ja, ipd. v vašem kraju. Tečaj je lahko odprtega tipa ali pa samo za vašo izbrano skupino. Program tečaja bomo prilagodili vašim potrebam in željam. Skratka pokličite nas in dogovorili se bomo o izvedbi tečaja v vašem kraju, če v vaši bližini ni primernega prostora, pa ga bomo izpeljali v naših plesnih dvoranah v Kranju.

Line dance - plesi v vrstah
  Na plesna druženja vabimo vse, ki bi radi večere preživeli v prijetni družbi in v ritmih latinskoameriških, standardnih, modnih, irskih, country, grških in drugih plesov sveta. Dobrodošli ste vsi ljubitelji plesa, saj predhodno plesno znanje ni potrebno. Na začetku vadb bomo spoznavali osnovne korake različnih plesnih zvrsti nato pa združene v zanimive koreografije, uporabne za različne priložnosti povežemo v celoto. V prijetnem ambientu plesnega centra vam nudimo 1 do 2 x tedensko gibanje za zdravje in boljše počutje. Zaplesali boste plese kot so: počasni in hitri valček, jive, country, cha cha cha, tango, polko, salso, mambo, rumbo, fokstrot, sambo in ostale plese.

Iskalnik

Facebook

Oglasi

Check Page Rank