info@ChaChaCha.si     051 611 000, 031 611 000

 • Uvodna misel
     Vse več je dokazov o pozitivnem učinku plesa na telo in možgane. Plesni gibi prinesejo boljšo držo, trdnejši korak in hitrejše misli. Redno ukvarjanje s plesom pri starejših v veliki meri preprečuje degenerativne spremembe možganov in izboljša spomin. Poleg tega naj bi ukvarjanje s plesom okrepilo socialno mrežo in s tem pripomoglo k boljšemu počutju. Ponudba danes ni več omejena le na klasične družabne plese, kot sta valček ali fokstrot ampak so vam na voljo tudi orientalski plesi, line dance-plesi v vrstah, country plesi, salsa, klasični balet, jazz balet, hip hop, disco dance, zumba, ples ob drogu, joga, meditacije, zvočne kopeli z gongom, tečaji družabnih plesov-standard in latino, sobotni plesni večeri in individualno poučevanje posameznikov in parov.

 

 • Družabni plesi - plesni tečaji za odrasle nad 50 let
    Čas teče in kar nenadoma opazite, da je vaše življenje monotono, dolgočasno, večere preživljate pred televizijo... Zaplešite ponovno s svojimi vrstniki in prijatelji, poskrbite za svoje zdravje in počutje ter si pridobite nekaj kondicije. Posamezniki ali pari, ki ste starejši od 50 ali 60 let, za vas orgarniziramo plesne tečaje oziroma plesna srečanja, v katerih si boste našli nove prijatelje in plesne partnerje, se zabavali in rekreirali. Na novo se boste naučili ali ponovili nekaj standardnih in latinsko-ameriških plesov, kot so cha cha, tango, rumba, swing, disco fox, polka, angleški valček, salsa, samba, dunajski valček, foxtrot, blues, jive...
    Naša srečanja bomo popestrili s skupinskimi plesi, obudili bomo spomin na maturantsko četvorko, pa še kakšno presenečenje vas čaka.
    Prosimo vas, da prinesete s seboj čisto obutev!

 • Družabni plesni večeri - plesi
  Ljubitelji družabnega plesa, plesanja v parih!
  Ob sobotah in ob sredah zvečer vas vabimo, da se nam pridružite ob 20.00 in se zavrtite v ritmih plesne glasbe in zaplešete standardne in latinsko-ameriške plese ter se izkusite v salsi, swingu, mambu in skupinskih oziroma modnih plesih. S plesno rekreacijo v prijetnem ambientu bo oživelo vzpostavljanje komunikacije z drugimi, zdravstveno se boste bolje počutili, lažje se boste skoncentrirali in obvladali stresne situacije.
  Občasno pa vas bomo povabili na Plesne večere z živo glasbo, po vaši želji si boste izbrali hrano, uživali boste v spremljajočem programu, v soju sveč pa se boste zabavali pozno v noč.

 

 •  Country plesi v vrstah-line dance
    Country plesi in drugi plesi sveta v vrstah ali v parih, za dekleta in fante, za moške in ženske vseh generacij, za plesanje v vrstah plesnega partnerja ne potrebujete in tudi predznanje za začetek plesanja ni potrebno. Plesna rekreacija je zdravilo brez stranskih učinkov in hkrati učinkovita vadba za vzdrževanje zdravja. Zapleši v vrsti z Marjano ter postani del skupine, ki pleše za zabavo in za dobro počutje. Zaplesale boste na country glasbo mnogih glasbenih izvajalcev in uživale boste ob mnogih country koreografijah. Za popestritev plesnih večerov vam bomo dodali še druge plesne zvrsti, kot so: salsa, irski plesi, twist, cha cha cha, rock"n roll, samba, boogie woogie, disco ali pa bolj umirjene ritme, kot so angleški valček, tango, rumba, počasni foxtrot...
   

 

 • Balet za odrasle - rekreativna skupina
    Priporočamo ga ženskam in tudi moškim, kateri ste željni enkratne plesne rekreacije, ki je primerna za začetnike ali za plesalce s predznanjem. Balet oblikuje vaše telo in ga razvija z disciplino učenja ter pomaga razumeti, kako uporabljati svoje telo v plesno rekreativnem smislu. Razvija pa tudi občutek za kvaliteto in estetiko giba. Na vajah vas bomo vodili od osnov klasičnega baleta, skozi muzikalnost, igranje z ravnotežjem in gibanje v prostoru, do iskanja novih poti izražanja, kar daje vrhunec plesu in dograjuje notranjost človeka. Verjemite, da je vadba baleta zdrava in koristna. Samo pomislite na vašo pokončno držo in graciozno gibanje.
 •  

 •  

 • Line dance - plesi v vrstah
    Na plesna druženja vabimo vse, ki bi radi večere preživeli v prijetni družbi in v ritmih latinskoameriških, standardnih, modnih, irskih, country, grških in drugih plesov sveta. Dobrodošli ste tudi začetniki, kateri nimate plesnega partnerja ali partnerke, saj predhodno plesno znanje ni potrebno. Plesali bomo v vrstah li v krogu brez plesnega partnerja. Na začetku bomo spoznavali osnovne korake različnih plesnih zvrsti nato pa združene v zanimive koreografije, uporabne za različne priložnosti. Na plesna srečanja lahko pridete sami ali s prijatelji. V prijetnem ambientu plesnega centra vam nudimo redno 1 do 2 x tedensko gibanje za zdravje in boljše počutje. Zaplesali boste plese kot so: počasni in hitri valček, jive, country, cha cha cha, tango, polko, salso, rumbo, sambo in še ostale plese.

 • Latino solo
  Latino solo je plesna rekreacija, kjer se dame učijo lažje kombinacije latino plesov, kot so rumba, samba, cha cha cha, salsa, bachata, mambo, jive....

 • Rekreacija za starejše dame in gospode
    Naredite nekaj zase, za svojo zdravje! Skozi nasmeh in sproščenost se bomo lotili vaj za boljšo psihofizično sprostitev, za boljše počutje in večje veselje do življenja. Vabimo vas, da skupaj razgibamo duha in telo, še posebno važno je razgibavanje hrbtenice, saj vemo da od tam izvira večina težav, ki nam zmanjšujejo kvaliteto življenja. Zato se odločimo, da bomo sami skrbeli za vzdrževanje gibčnosti in kondicije. Dajte vednost svojemu življenju in se nam pridružite!
  Na srečanja prihajajte udobno oblečeni, s seboj prinesite čisto obutev.
 •  

 • Orientalski - trebušni plesi
    Trebušni ples je primeren za ženske vseh starosti, velikosti in oblin. V tečaju boste spoznale orientalski_1osnovne elemente trebušnega plesa, naučile se boste poslušati svoje telo in izvajale gibe prilagojene svojim sposobnostim. Ples vsebuje osnove baleta, sodobnega plesa ter orientalske plesne tehnike. Z vajami ob primerni glasbeni spremljavi boste dvignile psihofizično kondicijo svojega telesa in uma. Velik poudarek bomo dali izgradnji samozavesti in spoštovanju svojega telesa. 
 • S seboj prinesite steklenico vode, široko krilo, udobno majico in lahke ter udobne copate.

 

 • Taiči - taijiTaiji_5
    Taiji ali taiči je starodavna kitajska veščina gibanja, ki je danes zaradi koristi, ki jih prinaša, razširjen po celem svetu. Gibanje je počasno, vendar zelo precizno; vadijo ga lahko mlajši ali starejši ter oba spola. Medtem ko mlajši v taijiju odkrivajo izjemno borilno veščino, ki se uvšča v sam vrh kungfuja in samoobrambe, ga starejši vadijo predvsem za zdravje. Znastveno je dokazano, da taiji koristno vpliva na zdravje in odpravlja številne težave. Vadimo po svojih sposobnostih in počasi sami izkušamo dobrodejne učinke na naše telo, um, počutje in stabilnost.

 

 • Joga za starejše
    Joga je dejavnost oziroma aktivnost namenjejna širokemu krogu žensk in moških in se izvaja po prilagojenem programu zahtevnosti. Skupini se lahko priključite vsi, ki ste se odločili nekaj storiti zase. Z vajami se vam bo zmanjšal pojav otopelosti, vrnila se vam bo gibljivost, našli boste motiv za kvalitetno življenje in pozitivno razmišljanje. Ponujamo vam sistematično in postopno učenje telesnih položajev, dihalnih tehnik, tehnike umirjanja in meditacije.
  Na vajo prinesite blazino za na tla, oblačilo naj bo toplo in udobno.
   

 

 • QiGong (čigong)
 •   QiGong je znanost kultiviranja življenjske energije, katero Kitajci imenujejo Qi (či). Je učinkovit načinQiGong_1 izboljševanja zdravja in zdravljenja mnogih bolezni. Kar je še pomembneje, pomaga tako do mentalnega kot do spiritualnega miru. QiGong je danes veja Kitajske tradicionalne medicine skupaj z akupunkturo in Kitajskim zeliščarstvom. QiGong je dostopen tako rekoč vsem. Tako ekstremnim športnikom kot ljudem bolj lene sorte. 20 letnikom in 80 letnikom. Invalidom in maratoncem. QiGong vadba, ki je enostavnejša od TaiJi-ja, saj ne zahteva memorizacije dolgih in zapletenih form. QiGong omogoča takojšen potop v meditativni in energetski vidik te umetnosti, kar prinaša takojšen rezultat. Na naših vadbah vadimo predvsem Daoistične oblike QiGonga iz Wudang tradicije. Predstavimo in vadimo pa tudi druge oblike, tako da se docela seznanite s to čudovito vadbo ki: sprošča stres, izboljša ravnotežje, poveča fleksibilnost,pomlajuje, izboljša dihalne navade, uravnoveša, izboljša splošno počutje, izboljša vse funkcije telesa, izboljša fizično pripravljenost, itd. Mojstrica Eva E. Ming je neposredna učenka: 16. Generacija Wudang XuanWu Pai, Kitajskega Daoističnega mojstra Tanga Li Longa, enega vidnejših mojstrov Wudang QiGonga in GongFu-ja. Ustanoviteljica zavoda Ming za spodbujanje zdravega načina življenja.
 • QiGong ne predstavlja neke orientalske modrosti ali nečesa eksotičnega. Je modrost naših lastnih čutov, našega lastnega uma in telesa v harmoniji. ~Chungliang Al Huang

 

 • Plesni tečaji na terenu
    V vašem kraju bomo za organizirane skupine ( društva, klubi, krajevne skupnosti, podjetja, skupine ljudi ), v dogovoru z vami izvedli tečaj družabnega plesa, družabno prireditev ali samo ozvočili plesni dogodek pri vas.
  Pred pričetkom tečaja ali druge prireditve bomo uskladili program, lokacijo in čas pričetka dogajanja.

Iskalnik

Facebook

Oglasi

Check Page Rank