info@ChaChaCha.si     051 611 000, 031 611 000

Družabni ples
  V več stopnjah od enostavnih do zahtevnih elementov plesov, ki jih delimo na:
- standard: počasni in hitri valček, foxtrot, polko in tango,
- latino: mambo, merengue, salsa, samba, rumba in čačača,
- swing: pop swing, disco fox, hustle, rock’n’roll, jive in boogie woogie.

Salsa in bachata - sami ali v paru
  Sami ali v paru, ob prijetni glasbi zaplešite temperamenten latinskoameriški ples. Kubanska salsa je ples, ki izvira iz Kube in iz katerega so se kasneje razvili številni drugi stili salse (portoriški, kolumbijski, newyorški, losangeleški,...) Bachata je glasba in ples, ki izvira iz Dominikanske republike, pri njem je izrazito poudarjeno gibanje z boki. To je romantični ples, kjer so plesni koraki preprosti, pri osnovni sliki dosežemo s tremi koraki premikanje vstran, s pavzo pa damo bokom romantično gibanje. Tečaj je namenjen vsem, ki bi si želeli spoznati in zaplesati najbolj vroče ritme kubanske salse in bachate. Cilj plesnih tečajev je rekreacija in druženje vseh, kateri si želijo bolje spoznati del sveta, kjer so plesni ritmi, glasba in sproščenost glavni dejavniki za preživljanje prostega časa.

Country plesi v vrstah-line dance
  Country plesi so plesi v vrstah za moške in ženske vseh generacij. Za ples v vrstah plesnega partnerja ne potrebujete, prav tako pa ni potrebno nikakršno predznanje. Plesna rekreacija je zdravilo brez stranskih učinkov in hkrati učinkovita vadba za ohranjanje zdravja. Zapleši country z Marjano in postani del skupine, ki pleše za zabavo in dobro počutje. Zaplesali boste ob različnih glasbenih stilih, kot so country, twist, rock'n'roll, boogie woogie, disco ali pa na bolj umirjene ritme angleškega valčka, tanga, quickstepa,...

Ples ob drogu - pole dance
  V Plesni šoli Cha Cha Cha se boste lahko udeležile tečaja in se preizkusile v plesu ob drogu. V kratkem času je ples ob drogu postala priljubljena oblika rekreacije po celem svetu in sedaj lahko v njej uživamo tudi v Sloveniji. Mešanica različnih zvrsti plesa, fitnesa in gimnastike je lahko izziv tako za absolutnega začetnika, kot za profesionalnega plesalca. Predhodno plesno znanje ni pogoj, zato se ga lahko nauči prav vsak. Potrebna je le vztrajnost in nekaj fizične moči, ta pa se pridobiva postopoma. Med izvajanjem vadbe se krepijo mišice celotnega telesa, s plesom ob drogu pa se poveča tudi vaša samozavest in zaupanje vase. Vadba je primerna za ženske vseh starosti, ki se želijo počutiti dobro v svojem telesu, odsvetujemo pa ga le nosečnicam in tistim, ki so utrpele hujše poškodbe. Sama vadba je sestavljena iz ogrevanja, plesnega dela in raztezanja. Pri plesnem delu spoznavamo prostor okoli droga, se učimo hoje ob drogu, elementov vrtenja na drogu ter povezovanja med posameznimi elementi, pa tudi kratkih koreografij... Sčasoma, ko boste pridobile moč in zaupanje vase, se lahko začnemo obračati na glavo in učiti bolj zahtevne elemente na drogu brez stika s tlemi. Kaj potrebujemo za trening plesa ob drogu? Plesna inštruktorica Katja, katera poučuje v Kranju in na Bledu, vam svetuje, da prinesete s seboj udobno športno oblačilo, ki je lahko trenirka ali pajkice in kratko majčko. Plešemo namreč bose, v nogavičkah ali plesnih copatkih. Ne pozabite pa tudi na brisačko in vodo!

Sodobni ples na drogu - Contemporary pole (CP)CP_1
  CP je vadba, ki združuje prvine plesa ob drogu ter sodobne gibalne vzorce. Namenjena je vsem predstavnicam nežnejšega spola, ki so dopolnile 12. leto starosti, tako tistim z ali tistim brez predhodnega znanja, saj se vaje prilagajajo sposobnostim posameznika. Za vadbo potrebujete udobna oblačila, bose noge in dobro voljo. Treninge bosta vodili Tjaša Dobravec in Špela Koren. Trening traja 75 minut in se običajno izvaja v parih. Razdeljen je na tri sklope:
1. Uvertura in spoznavanje /sep. okt. nov./
V prvem sklopu bomo z vajami za moč, vzdržljivost in razteg stabilno postavili telo v prostor. Skozi vodene vaje bomo osvojili osnove talne plesne tehnike ter elementov ob drogu. Spoznali bomo zakonitosti telesa v razmerju: prostor - telo, telo v stiku z drugimi telesom in telo v stiku z drogom. V zadnji fazi prvega sklopa bomo dodali še skoke in prehode oz. prelivanja drog - telo - drog.
2. Sodelovanje dveh teles /jan. feb. mar./
V drugem sklopu bomo elementom iz prvega sklopa dodali kontakt, ki bo fokus drugega sklopa. Spoznali bomo telo v odnosu do drugega telesa, kar bo služilo kot temelj za akrobacije v paru. V zadnjem delu drugega sklopa bomo gibalne vzorce iz prostora prenesli na drog.
3. Soustvarjanje /apr. maj. jun./
Spoznali se bomo s prvinami in zakonitostmi improvizacije. V tretjem sklopu bomo poleg improvizacije dali poudarek na tematsko usmerjenem delu za zaključno produkcijo.

Orientalski plesi
Orientalski - trebušni plesi so primerni za dekleta vseh starosti in postav. V tečajih boste spoznale osnovno držo vašega telesa, kroženje medenice, valovanje, izolacije različnih delov telesa, položaje in gibanje rok. Vadba orientalskega plesa vsebuje osnove baleta, sodobnega plesa ter orientalske plesne tehnike. Maša in Mariša vam svetujeta, da s seboj prinesite široko krilo, bombažno-udobno majico, ruto za okrog pasu in copate.

Latinskoameriški in standardni - tekmovalni plesi
  Za ljubitelje rekreativnega ali tekmovalnega plesa latino: samba, ča ča ča, rumba, pasodoble in jive ter za ljubitelje uglajenih in dinamičnih standardnih plesov: počasni valček, tango, hitri valček, slowfox in quickstep

Disco dance - show dance
  Disco je popularen, ustvarjalen, hiter in energičen stil plesa, ki ga plešemo na hitro in temperamentno disco glasbo in ga v Plesnem street_jazzcentru Gorenjske izvajamo v novi in moderni obliki. Primeren je tako za začetnike,kot za tiste z nekaj predznanja, plešemo ga lahko v rekreativni ali tekmovalni obliki in sicer solo, v paru ali skupinsko. Če vam je disco in hitra glasba všeč, ste temperamentni, potem je ta ples kot nalašč za vas. V Plesni šoli Cha Cha Cha bo za vas disco dance prvovrstna, odlična in tedenska rekreacija ter razvedrilo.

Jazz balet, show dance
  Vabimo začetnike, ljubitelje in tekmovalce, ki žele usposobiti svoje telo v vrhunski inštrument. Jazz balet je plesna tehnika, na kateri temelji večina popularnih koreografij. Je gibalna osnova za vsakega resnega plesalca. Kot ime plesa že samo pove, se tudi pri jazz baletu plesalci ukvarjajo z osnovo baleta, le da je ta veja plesa podkrepljena s še malo tršimi ritmi, kot so show dance, hip hop in street dance. Vsi ti delčki tvorijo fantastično celoto, ki je zelo razgibana, polna presenetljivih gibov, predvsem pa dovoljuje plesalcu zelo veliko inovativnosti.

Hip hop
  Na ljubiteljski ali tekmovalni ravni namenjamo ljubiteljem individualnega plesa, ki so jim všeč zadnji glasbeni in plesni trendi. Bi želeli plesati podobno kot plesalke in plesalci iz MTV-ja? Mladi imajo ta ples še posebno radi. Če ste začetniki ali izkušeni plesalci, pridružite se nam na vajah, kjer boste plesali sami, v dvoje ali v skupini.

Shuffle & jump style (Melbourne shuffle)
  Shuffle je plesni stil na hard techno in hardstyle glasbo. Ob novem vpisu v plesne tečaje se boste lahko vključili v skupino za srednješolce in študente ali pa v rekreativni tečaj za odrasle.Melbourne shuffle je zvrst plesa, ki je nastala konec osemdesetih let v Melbournu v Avstraliji. V začetku je bil ples podoben hip hop-u, temeljil je predvsem na plesu z rokami. Kasneje pa so plesalci začeli uporabljati celotno telo in pojavil se je značilen učinek drsenja po tleh.Trenutno je melbourne shuffle najprodornejša plesna zvrst za break dance-om. Plesali ga boste predvsem na elektronsko glasbo, možno pa ga je plesati tudi na vsako glasbo z enakomernim, konstantnim ritmom.

Break dance
  Če vas zanima nov izziv, potem je to pravi »SPIN« za vas oziroma BREAK spin. To ni samo navaden ples, lahko mu rečemo ekstremni ples, ki se je v začetku 60-tih postavljal na noge in tako počasi začel preplavljati svet. Break je mešanica plesa, gimnastike... pri katerem izvajamo gibe, ki vsebujejo elemente adrenalina. Eden začetnih in osnovnih gibov je six step temu sledi freeze itd. Če bi se radi kaj naučili in sprostili odvečno energijo pod vodstvom plesnega učitelja je to pravi naslov za vas.

Klasični balet
  V rekreativne skupine klasičnega baleta vabimo mlade in odrasle ljubitelje te plesne zvrsti. Balet priporočamo začetnikom ali naprednim ljubiteljem plesa, ker je to osnova za nadaljnji razvoj različnih plesnih tehnik. V začetni skupini bomo spoznavali osnove klasičnega baleta in drže telesa. Pri tej plesni zvrsti gre za spoznavanje gibanja v prostoru, koordinacije telesa, skozi plesno igro se bomo učili baletnih pozicij, kratkih koreografij in improvizacijo, s katero se pokaže občutek za ritem. Za otroke je pomembno, da spoznajo vzravnano telesno držo, z vajami za razteznost in moč mišic pa si privzgojijo delovne navade in vztrajnost. Odrasle pa bomo vodili od osnov klasičnega baleta, skozi muzikalnost, igranje z ravnotežjem in gibanja v prostoru, do iskanja novih poti izražanja, kar daje vrhunec plesu in dograjuje notranjost človeka, skratka vadba baleta je zdrava in koristna za vsa starostna obdobja.

Modern
  Modern je sinteza različnih plesnih tehnik, s katerimi odkrivamo nove oblike gibanja in izražanja čustev ter razpoloženj. ModernV tehničnem smislu ta plesna zvrst združuje in kombinira izrazito baletno tehniko, ki ji dodaja veliko izolacij trupa in se hkrati igra z gravitacijo in svobodnim gibanjem. Za ta stil je značilnih veliko kontrakcij in sprostitev, elementov na tleh, padanj in pobiranj, nepričakovanih ritmičnih sprememb in menjavanj smeri ter proste improvizacije. Modern daje velik poudarek lastnemu plesnemu izražanju, tako s pomočjo koreografije kot tudi improvizacije. Na vajah bomo v začetnem ogrevalnem delu telo najprej zbudili in nato nadaljevali z baletnimi vajami za noge, držo telesa, koordinacijo trupa ter vajami za ravnotežje, obrate in skoke. Intenzivno se bomo posvetili tudi razteznim vajam in vajam za stabilizacijo in moč trupa ter nog. Sledile bodo prostorske in diagonale vaje ter končni koreografski del, ki je namenjen nastajanju novih kombinacij in preplesavanju že usvojenih koreografij.

Latino solo
  Za ljubitelje rekreativnega ali tekmovalnega plesa. Vključite se v skupino, kjer ne potrebujete partnerja. Posvetili se boste plesom kot so rumba, samba, mambo, cha cha cha, pasodoble in jive.

Argentinski tango
  Argentinski tango je čuten družabni ples, ki osvaja srca plesalcev s svojo dramatično in lirično naravo, z raznolikostjo ritmov, improvizacijo in svojevrstno komunikacijo med partnerjema. Izvira iz Buenos Airesa, od koder se je obogaten s primesmi afriških, karibskih in evropskih kultur razširil po vsem svetu. Ljubijo in plešejo ga vse generacije. Plesalcem nudi svobodo kreiranja in vsakomur dovoljuje, da pleše tako kot se počuti. Lep je tudi v svojih najbolj preprostih oblikah. Spremlja ga glasba iz različnih časovnih obdobij, z bogato pripovedno vsebino - lahko je vesela, nostalgična, igriva, strastna....
Za razliko od ostalih plesov argentinski tango ne temelji na oblikovanih figurah, temveč izhaja iz koraka, ki dopušča ustvarjanje svoje lastne zgodbe, v sožitju s partnerjem in glasbo. Učenje tanga poteka skozi spoznavanje hoje v različne smeri, skozi spoznvanje elementov in struktur, ki nam tako kot črke v abecedi pomagajo pisati besede, skozi komunikacijo s partnerjem ter skozi raziskovanje svojega telesa in možnosti, ki nam jih ples ponuja. Tako prisluhnemu drug drugemu in glasbi, ter dovolimo, da nas zapelje.

Swing za posameznike in pare
  V naši plesni šoli vas bomo popeljali v svet swing plesa.
Tečaj swing plesa bo vodil ameriški koreograf Sajles. Na tečaju boste osvojili osnovno znanje swing plesa ter osnove charlestona in lindy hopa. Naučili se boste trenutno najbolj vroč ples v Sloveniji, pridobljeno plesno znanje pa boste lahko pokazali na mnogih organiziranih swing zabavah.

Rock"n roll - sami ali v parih
  Je atraktiven ples s hitrimi ritmi, s katerim se lahko ukvarjamo rekreativno ali tekmovalno. Plešemo ga lahko v parih s plesnim partnerjem ali v skupini, kjer lahko plešejo tudi sama dekleta. V začetnem tečaju se bomo spoznali z osnovnim korakom, z lažjimi figurami in plesnimi kombinacijami nato pa bomo program nadgradili z lažjimi in težjimi akrobacijami.

Joga za vse generacije
  Hatha joga je najbolj priljubljen stil joge, katera je nastala pred več kot tisoč leti. V Plesni šoli Cha Cha Cha sestavljajo program hatha joge jogijski položaji - asane, različne dihalne tehnike - pranajame in tehnike sproščanja ter meditacije. Posamezna vaja bo trajala 90 min, vaje pa se udeležite lahko vsak torek ob 20.00 Zakaj joga? Globoko učinkuje na sklepe, mišice, hrbtenico in živčevje. Z redno vadbo spodbujamo delovanje telesnih organov, izboljšujemo njihovo medsebojno delovanje, spodbujamo krvni obtok in izboljšujemo izločanje strupenih snovi iz telesa. Hkrati pa rastemo tudi v duhovnem smislu, saj gradimo svojo osebnost in samozavest. V Plesnem centru Gorenjske - Cha Cha Cha so vaje namenjene širokemu krogu žensk in moških in se izvajajo po prilagojenem programu zahtevnosti. Skupinam se lahko priključijo vsi, ki ste se odločili nekaj storiti zase. Z vajami se vam bo zmanjšal pojav otopelosti, vrnila se vam bo gibljivost, našli boste motiv za kvalitetno življenje in pozitivno razmišljanje. Na vaje prinesite blazino za na tla, plastenko vode, oblačila pa naj bodo topla in udobna.

Pilates
  Pilates je je celostna telesna vadba, ki sistematično okrepi celo telo, poveča gibljivost in izboljša ravnotežje. Vaje soPilates sestavljene tako, da krepijo mišice trupa od znotraj navzven ter aktivirajo globoke sloje mišic, ki sicer ostajajo zapostavljene in kot taka predstavljajo šibko točko našega telesa. Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice kot tudi za sklepe. Vse to se dosega preko kontroliranih gibov s posebnim poudarkom na koncentraciji in ozaveščenosti.Za vadbo potrebujete udobna oblačila in blazino.Pilates je namenje začetnikom, aktivnim športnikom, plesalcem, dekletom in fantom.Učinki pilatesa so da krepi mišice, oblikuje telo, izboljša telesno držo, gibanje je mehkejše in naravnejše, povečuje gibljivost, razvija ravnotežje, preprečuje nastanek poškodb, ohranja vitalnost in samopodobo.

Rekreacija za dekleta
  Rekreacija in sprostitev za telo in dušo, primerna za vsakogar. Metka vas bo popeljala v svet jazz-a, hip hop-a in disco dance-a. V vroči latino-aerobiki pa boste uživale s kubanskim voditeljem ali voditeljico. Plesale boste skupinske koreografije priljubljenih latino plesov, kot so: salsa, merengue, cha cha, cumbia, bachata in še in še.

Taiči - taiji
  Taiji ali taiči je starodavna kitajska veščina gibanja, ki je danes zaradi koristi, ki jih prinaša, razširjen po celem svetu. Gibanje je počasno, vendar zelo precizno; vadijo ga lahko mlajši ali starejši ter oba spola. Medtem ko mlajši v taijiju odkrivajo izjemno borilno veščino, ki se uvšča v sam vrh kungfuja in samoobrambe, ga starejši vadijo predvsem za zdravje. Znastveno je dokazano, da taiji koristno vpliva na zdravje in odpravlja številne težave. Vadimo po svojih sposobnostih in počasi sami izkušamo dobrodejne učinke na naše telo, um, počutje in stabilnost.

Zumba
  Zumba je mešanica latino ritmov in enostavnih plesnih korakov. Primerna je za vsakogar saj plesno zumba3predznanje ni potrebno. V skupino se lahko vključi prav vsak ne glede na starost, telesno pripravljenost in plesno predznanje. Izkusite salso, reggaeton, cumbio, merengue, cha cha cha, sambo, orientalski ples in mnogo drugih zvrsti povezanih v zabavno aerobno vadbo. Zumba je plesna aerobika, ki izvira iz latinske Amerike, z vadbo ljudem povrnemo energijo in odlično počutje. Zumba 'reggaeton' pa je vadba kjer bomo poudarek dajali na reggaeton ritmih. Reggaeton je latinskoameriški ples, ki postaja vse bolj in bolj priljubljen in se prav tako vedno bolj širi po svetu. Ples reggaeton se je razvil iz glasbe reggaeton, ki se je prvič pojavila v 90ih letih v Panami in je mešanica jamajškega reggaeja in španskega rapa. Ples pa je kombinacija jazza, hiphopa in trebušnih plesov.

Iskalnik

Facebook

Oglasi

Check Page Rank