info@ChaChaCha.si     051 611 000

Plesne zvrsti za osnovnošolce
Vsakdo, ki se zna zabavati ob zvokih disco in techno glasbe, se lahko nauči tudi tistega »nekaj več«. V naši plesni šoli se lahko naučijo plesnih korakov vsi, ki prvič stopijo na plesišče. Tisti, ki že znajo plesati, pa lahko svoje znanje izpopolnijo. Vse mlade, ki zahajajo k nam, družijo tri lepe stvari: ljubezen do plesa, dobra glasba in prijetna družba.
 
Pop tečaji - splošna plesna smer
  Ponujamo Vam več kot le plesni tečaj - ponujamo Vam tedenska druženja.V novih pop tečajih bodo osnovnošolci spoznali široko paleto plesov, kot so: družabni ples, hip hop, jazz balet, skupinske plese, rock" n roll, standard in latino. Naučili se boste osnovne korake in zahtevnejše koreografije. Po dveh letih pa boste pridobili diplomo in nato nadaljevali plesno izobraževanje v klubskih skupinah, zagreti plesalci se lotijo treninga v skupini za tekmovalni ples - latino, standard, hip hop, jazz balet, shuffle, break dance...

 
Joga za osnovnošolce  
  Pridružite se nam na vajah joge s svojimi prijatelji in sošolci, kjer bomo popravili slabo telesno držo, krepili moč, joga_osnovnosolcivzdržljivost, ohranjali pa bomo tudi elastično telo ter se poskušali vedno bolje zavedati svojega telesa in svojih gibov. Vaje pozitivno vplivajo na vedenje in čustveno počutje, krepijo samozaupanje, samozavest in odnos do vsega okoli nas. Pri jogijskih vajah bomo povezali dihanje in telo. Po dolgih urah sedenja v šolskih klopeh in umskih aktivnosti bo to odličen način za fizično aktivnost in sprostitev. 
 
 
Rojstnodnevne zabave
  Z vami skupaj bomo organizirali zabavo ob rojstnem dnevu vašega otroka, na katero bodo povabljeni tudi njeni oziroma njegovi prijatelji.

 
Hip hop - street dance
  Za ljubitelje in tekmovalce. Hip hop je zabaven in energičen ples s hitrimi gibi. Koreografije in kombinacije plesa boste s pomočjo trenerja sestavili na glasbo popularnih izvajalcev. Plesali ga boste sami, v dvoje ali v skupini. Treningi bodo potekali enkrat ali dvakrat tedensko, odvisn od zahtevnosti skupine
 
 
Shuffle & jump style (Melbourne shuffle)
  Shuffle – nov plesni stil na hard techno in hardstyle glasbo. Ob novem vpisu v plesne tečaje se boste lahko vključili v skupino za začetnike ali pa v skupino za napredne plesalce. Melbourne shuffle je zvrst plesa, ki je nastala konec osemdesetih let v Melbournu v Avstraliji. V začetku je bil ples podoben hip hop-u, temeljil je predvsem na plesu z rokami. Kasneje pa so plesalci začeli uporabljati celotno telo in pojavil se je značilen učinek drsenja po tleh.Trenutno je melbourne shuffle najprodornejša plesna zvrst za break dance-om. Plesali ga boste predvsem na elektronsko glasbo, možno pa ga je plesati tudi na vsako glasbo z enakomernim, konstantnim ritmom.

Disco dance
  Disco je popularen, ustvarjalen, hiter in energičen stil plesa, street_jazzki ga plešemo na hitro in temperamentno disco glasbo in ga v Plesnem centru Gorenjske izvajamo v novi in moderni obliki. Primeren je tako za začetnike, kot za tiste z nekaj predznanja, plešemo ga lahko v rekreativni ali tekmovalni obliki in sicer solo, v paru ali skupinsko. Če vam je disco in hitra glasba všeč, ste temperamentni, potem je ta ples kot nalašč za vas.V Plesni šoli Cha Cha Cha bo za vas disco dance prvovrstna, odlična in tedenska rekreacija ter razvedrilo.
 
Rock 'n' roll
  Rock'n'roll je atraktiven ples v parih ali v skupini, s katerim se lahko ukvarjamo rekreativno ali tekmovalno. V skupinski obliki plesanja lahko skupino sestavljajo sama dekleta ali pa so v njej prisotni tudi fantje. Osnovnošolci se že pri sedmih letih spoznavajo z osnovnim korakom in z lažjimi plesnimi kombinacijami, nato pa program nadgrajujemo z lažjimi akrobacijami, sčasoma pa zahtevnost talnih figur in akrobacij stopnujemo...
 
 
Klasični balet
  Vaje klasičnega baleta priporočamo vsem tistim, kateri želijo iz svojega telesa narediti nekaj več, saj je to osnova za vse druge zvrsti plesa. Baletna plesna tehnika je osnova vsakega resnega in perspektivnega plesalca ali plesalke. Gre za spoznavanje gibanja v prostoru, koordinacijo telesa, spoznali boste baletne pozicije in improvizacijo s katero se pokaže občutek za ritem. Verjemite ali ne, vadba baleta je zdrava in koristna - samo pomislite na pokončno držo in usklajeno graciozno gibanje! Balet priporočamo začetnikom ali naprednim ljubiteljem plesa, ker je to osnova za nadaljni razvoj različnih plesnih tehnik. V začetni skupini bomo spoznavali osnove klasičnega baleta in drže telesa. Za osnovnošolke je pomembno, da spoznajo vzravnano telesno držo, z vajami za razteznost in moč mišic pa si privzgojijo delovne navade in vztrajnost.
 
Jazz balet
  Po dobrem ogrevanju bomo na treningih spoznali nove plesne korake, ki jih bomo vključili v raznovrstne koreografije. Plesne kombinacije bomo sestavljali na znano, popularno glasbo, včasih pa se bomo podali tudi v svet glasbenih filmov (mjuziklov).Jazz balet je plesna tehnika, na kateri temelji večina popularnih koreografij. Je gibalna osnova za vsakega resnega plesalca. Kot ime že samo pove, se tudi pri jazz baletu plesalci ukvarjajo z osnovo baleta, le da je ta veja plesa podkrepljena s še malo tršimi ritmi, kot so elementi show dance-a, hip hop-a in street dance-a. V Plesni šoli Cha Cha Cha vsi ti delčki tvorijo fantastično celoto, ki je zelo razgibana, polna presenetljivih gibov, predvsem pa dovoljuje plesalcu zelo veliko inovativnosti. Vaje bodo potekale enkrat tedensko za začetne skupine ali dvakrat tedensko za nadaljevalne in klubske stopnje.

Latinskoameriški in standardni plesi
  Latinskoameriški in standardni plesi v parih ali solo za pionirje, mladince in člane. Za tekmovalce ali za rekreativne plesalce. Plesali boste angleški in dunajski valček, tango, quickstep, slowfox, sambo, rumbo, cha cha cha, jive in paso doble.

Break dance, electric boogie
  Atraktivna in zahtevna plesna zvrst za dekleta in fante, za začetnike in za napredne ljubitelje te plesne zvrsti. To ni samo navaden ples, lahko mu rečemo ekstremni ples, ki se je v začetku 60-tih postavljal na noge in tako počasi začel preplavljati svet. Break je mešanica plesa, gimnastike...pri katerem izvajamo gibe, ki vsebujejo elemente adrenalina. Zato tisti, ki bi se radi kaj naučili in sprostili odvečno energijo, to je za vas prava stvar.
 
 
Country line dance - country plesi v vrstah
  Country plesi in drugi plesi sveta v vrstah za dekleta in fante, za plesanje v vrstah plesnega partnerja ali partnerke ne potrebujete in tudi predznanje za začetek plesanja ni potrebno. Zapleši v vrsti z Marjano ter postani del skupine, ki pleše za zabavo in za dobro počutje. Zaplesali boste na country glasbo mnogih glasbenih izvajalcev in uživali boste ob mnogih country koreografijah. Za popestritev plesnih večerov vam bomo dodali še druge plesne zvrsti, kot so: salsa, irski plesi, twist, cha cha cha, rock"n roll, samba, boogie woogie, disco ali pa bolj umirjene ritme, kot so angleški valček, tango, rumba, počasni foxtrot...
 
 
Ples ob drogu - pole dance
  Ples ob drogu za osnovnošolke starosti od 8. leta dalje je učinkovita, raznolika, zabavna in intenzivna vadba za celo telo. V kratkem času je ples ob drogu postala priljubljena oblika rekreacije po celem svetu in sedaj lahko v njej uživamo tudi v Sloveniji. Mešanica različnih zvrsti plesa, fitnesa in gimnastike je lahko izziv tako za absolutnega začetnika kot za profesionalnega plesalca. Predhodno plesno znanje ni pogoj, zato se ga lahko nauči prav vsak. Potrebna je le vztrajnost in nekaj fizične moči, ta pa se pridobiva postopoma. Med izvajanjem vadbe se krepijo mišice celotnega telesa, s plesom ob drogu pa z redno vadbo učvrstimo tudi najbolj problematične predele telesa. Ples ob drogu ni le vadba, ki spremeni vaše telo, temveč se z vadbo spremeni tudi odnos do telesa. Skozi plesne elemente raziskujete svet čutnosti, s plesom ob drogu pa boste postali bolj samozavestni. Sama vadba je sestavljena iz ogrevanja, plesnega dela in raztezanja. Pri plesnem delu na začetku spoznavamo prostor okoli droga, se učimo hoje ob drogu, elemente vrtenja na drogu, povezovanja med posameznimi elementi in se učimo kratkih koreografij. Kaj potrebujemo za trening plesa ob drogu? Udobno športno oblačilo - trenirka/pajkice in kratko majčko. Plešemo bose, v nogavičkah ali plesnih copatkih. Ne pozabite na brisačko in vodo!
 
 
Orientalski - trebušni plesi
  Orientalski oz. trebušni ples je primeren tudi za osnovnošolke ter za dekleta in vseh postav. V tečajih boste spoznale osnovno držo vašega telesa, kroženje medenice, valovanja, izolacijo različnih delov telesa, položaje in gibanje rok itd. S seboj prinesite široko krilo, bombažno majico, ruto za okoli pasu in copate.
 

musicalMusical
  Sanjati sanje je lepo, vendar živeti jih pa še lepše. Zato vabljeni, da se nam pridružite v musiclu »You can do anything«, kjer zgodba govori ravno o tem, da v življenju lahko dosežemo kar si želimo in je naš namen. Skozi zgodbo - igro, ples in petje se bomo predstavili po vsej Sloveniji, ter tako ljudem z Musiclom odprli morda nov pogled na svet in stvari.
Musical je sestavljen iz igralskih (kako nastopalti in postati dober igralec) ter pevskih vaj (opevanje, tehnika, izvedba pesmi, snemanje v studiu Ski plesi).

Cha Cha Cha d.o.o.
Slovenski trg 7
4000 Kranj

T: 04 251 50 00
G: 051 611 000
E: info@chachacha.si

Plesna šola Cha Cha Cha na Facebook-u Plesna šola Cha Cha Cha na Youtube-u

Iskalnik

Facebook

Oglasi

Check Page Rank